Apropå hållbarhet!

Hej!

Jag hoppas att du har det bra så här i höstmörkret. Själv firade jag min pappa som fyllde 90 år i går. Det är fantastiskt att få ha sina föräldrar kvar så här länge i sitt liv och i gott skick.

Jag skriver till dig då och då för att påminna om vikten av att hålla vad man lovar sig själv och andra och hur det görs möjligt. Inte alltid helt enkelt men grundläggande för att du, ditt företag och även din familjs ska hålla långsiktigt. Min huvudmålgrupp är företag. Där är tid pengar. När företagets respresentanter håller vad de lovar sparar företaget både tid och pengar och dessutom sparar företaget energi. Inte så dumt.

Det mest effektiva sättet att lösa problemet med att hålla vad man lovar är att skriva mötesprotokoll. Effekten av det är dessutom att företaget slipper stå stilla i sin utveckling utan kommer vidare. Det kan man kalla effektiv.

När du skriver protokoll gör du tydligt vad som ska prioriteras när deltagarna lämnar mötet. Ja, för snart är året slut och ni har den tid ni har att bli klara med det ni behöver bli klara. Löftesuppfyllelse tar tid och energi och dessutom drömmer många om en fridfull jul. Räddningen är en disciplinerad mötes- och protokoll-ordning som kan se ut så här.

1.     Skriv ner namnet på mötesdeltagaren/na, klockslag samt datum för mötet.

2.     Skriv ner vad värdet är för kunden att mötet hålls.

3.     Skriv ner allt som behöver ske innan den 31 december 2023.

4.     Kom överens om prioritetsordningen.

5.     Sammanfatta vem som gör vad, tillsammans med vilka och när det senast behöver vara klart.

6.     Bestäm tid för nästa möte med samma agenda.

7.     Låt berörda parter godkänna protokollets innehåll.

Vad företaget lovar externt och internt måste hårdprioriteras för att undvika kostnader förknippade med leveransbrister och misstro. Ett disciplinerat mötesprotokoll som alla i företaget återkommande använder för planering och uppföljning gör det möjligt. En gemensam förankrad  helhetsstrategi som gör det möjlig för alla i företaget att hålla. Varför inte prova.

Trevlig helg!

/Karin
Management coach och förändringsledare

www.levilja.se
Högpresterande individer, team och företag.

Leave your Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *